Stormbaan voor muzikanten

Bestaat uit 4 lessen van 2 uur + tentoonstelling (optioneel). Geschikt voor de bovenbouw.

Dit project start met het verleden van de legerkazernes en de zoektocht naar een nieuwe toekomst van Ede het Akoesticum met zijn muzikanten

Les 1 Bezoek aan de kazerne terreinen in Ede.

Cultuureducatie_ESV_presentatie Excursie kazernes groep 7 _Pagina_01

De kinderen starten met een rondleiding over de kazerneterreinen in Ede (verzorgd door Militair Historisch Informatiepunt).

 

Cultuureducatie_ESV_presentatie Excursie kazernes groep 7 _Pagina_17

Les 2 en 3 Ontwerpen van een nieuwe hindernis

De oude stormbaan ligt er nu verlaten bij. Hoe kunnen de kinderen de stormbaan ombouwen voor de nieuwe bezoekers de muzikanten van het Akoesticum. De leerlingen werken in duo’s en gaan gezamenlijk een maquette maken van hun nieuwe hindernis. Ze gaan aan de slag met grijs karton, lijmpistolen en 3D pennen.

presentatie maquettes voorkant

Les 4 Presenteren van je werk

Informatiebordje ontwerpen voor hun onderdeel van hun stormbaan. Hoe moet deze nieuwe hindernis genomen worden. Welke bewegingen horen daarbij? Met beeld en tekst.

Presenteren. De stormbanen samenstellen, waar gaan we op letten? Wat zijn mooie combinaties? Als klas gaan wij een opstelling maken om aan de ouders te laten zien wat de leerlingen gemaakt hebben.

IMG_5358_presentatiebordjes

Tentoonstelling (optioneel)

Project kan worden afgesloten met een presentatie van het werk van de kinderen aan de ouders. De kinderen geven de ouders een rondleiding over de Stormbaan voor muzikanten.