POP-ART met de 3D techniek

Bestaat uit 1 les van maximaal 4 uur of 2 lessen van 1,5 uur. Tijdens de workshop wordt met kleine groepjes gewerkt, omdat er gewerkt wordt met 3D printer.. Geschikt voor kleuters en middenbouw met de 3D printer. Voor de bovenbouw met 3D pennen

IMG_2681_uitsnede
De kinderen werken met het programma Doodle 3D op de iPad. Een simpel tekenprogramma, waar je met de vingertop kan tekenen.

Dit kunstproject is om kinderen, naast het ontwikkelen van eigen creativiteit, mee te nemen in de nieuwe wereld van het 3D printen.

De kinderen werken met het programma Doodle 3D op de iPad. Een simpel tekenprogramma, waar je met de vinger op kan tekenen. Door op print te drukken wordt deze tekening direct geprint op de 3D printer.

POP-ART

Popart_straatkunst

Deze kunstles is geïnspireerd door kunststijl POP-ART. Deze populaire kunststroming ontwikkelde zich in de jaren vijftig van de twintigste eeuw.  De kunstenaars uit die tijd werden geïnspireerd door spullen en iconen uit het dagelijks leven.  Ze combineerden schilderen, met collage’s en concrete voorwerpen.

Met deze kunstles laten de kinderen zich inspireren door iets uit hun dagelijks leven. Dit kunnen specifieke thema’s zijn vanuit school gewenst of een van de onderstaande thema’s:

• KNUFFEL-ART / POP-ART geïnspireerd door knuffels of fantasie figuren

• FRUIT-ART geïnspireerd door fruit

• NATURAL–ART geïnspireerd door de natuur

• TRANSPORT-ART geïnspireerd door vervoersmiddelen

• LETTER-ART geïnspireerd door letters  & cijfers

Door de geprinte objecten op te hangen in een kleurig Pop-Art decor, worden de verschillende 3D geprinte objecten verenigd tot een gezamenlijk kunstwerk.