Workshop 3D pen “Ontwerp een bril met de kijk op vrijheid”

on

7 mei 2016_ Onderdeel van het Theaterfestival Buitenblik in Zevenaar. De workshops werden  3x gegeven. De workshop duurde 1 uur en de doelgroep was 8+. 

Van  4 tot en met 8 mei (2016) werd voor de achtste keer in en om de nostalgische sfeervolle spiegeltent op het Raadhuisplein in Zevenaar het vijfdaagse Theaterfestival Buitenblik georganiseerd. Ruim 60 vrijwilligers van Filmhuis Zevenaar waren weer actief om voor een zo breed mogelijk publiek een smakelijke culturele ratatouille te presenteren van  theater, film, cabaret, dans, proeverij, vermaak, gezelligheid , straattheater en veel muziek.

Het hoogtepunt was de opening van het tijdelijke Kinderkunst museum in het oude gemeentehuis. In het museum werden de Kunstwerken van 250 kinderen uit de Liemers gepresenteerd. Het thema van de expositie luidt “De reis naar vrijheid”. Ook kunstenaar Ilja van Seters (De kunstenaar van kinder-atelier Stad & Land) heeft samen met de BSO De Zonnekinderen een gezamenlijk kunstwerk gemaakt, met de titel “De kijk op vrijheid”.

Zaterdag 7 mei gaf zij ook tijdens het festival workshops met 3D pennen.

thumb_IMG_5127_1024

Opzet van deze workshop. Vrijheid is (voor mij) dat iedereen anders naar een situatie mag kijken en daar een eigen mening bij mag hebben. Vaak kleurt je met je eigen ervaringen, deze situaties in. Jouw ervaringen vormen de bril waardoor jij de wereld ziet, daarom is het belangrijk om te weten hoe jouw bril eruit ziet.

Door de kinderen eerst goed naar het gezamenlijke kunstwerk “De kijk op vrijheid” te laten kijken. Inspireerde ik ze om een bril voor zichzelf te bedenken en te maken met een 3D pen.

kunstwerkZevenaar_small

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s