Workshop POP-ART met 3D pen & printer

on

11 juni 2016 op Kunstfestival voor kinderen in Bennekom

Deze workshop is geïnspireerd door kunststijl POP-ART. Deze populaire kunststroming ontwikkelde zich in de jaren vijftig van de twintigste eeuw. De kunstenaars uit die tijd werden geïnspireerd door spullen en iconen uit het dagelijks leven. Ze combineerden schilderen, met collages en concrete voorwerpen.

Met deze workshop laten de kinderen zich ook inspireren door iets uit hun dagelijks leven. De keuze voor dit kunstfestival is gevallen op lievelingsknuffels voor de jongere kinderen en voor de oudere fantasie figuur of je favoriete stripheld.

De kinderen gaan met de 3D printer (vanaf 4 jaar) of met een 3D pen(vanaf 8 jaar) hun favoriete figuur tekenen. De tekeningen worden gemaakt in fel gekleurde kunststof.

Op de kunstmarkt staat een groot paneel met allemaal gekleurde vlakjes waar jullie 3D figuren aan komen te hangen. Het wordt een gezamenlijk POP-kunstwerk en op het einde van de dag mogen de kinderen hun 3D figuurtje van het kunstwerk meenemen. De kunstmarkt begint om elf uur en vanaf die tijd kan je bij mijn stand langskomen. Er staat een 3D printer en vier 3D pennen klaar om te gebruiken. We hanteren die dag een vrije inloop: wie het eerst komt, wie het eerst mag. Kom gezellige langs en neem je vriendje of vriendinnetje mee.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s